De COVID-teststraat komt er!

Beste ondernemer,

We hebben goed nieuws te melden! De Covid-teststraat komt er!

Het initiatief van De Industriële Kring en de Bedrijventerreinverenigingen, in samenwerking met Stichting Duurzaam Bedrijven Overleg, voor een “eigen” Covid teststraat is zeer positief ontvangen. We zijn positief verrast met alle reacties.
Om één en ander goed voor u te regelen, stellen wij een handboek op voor de organisatie en inrichting van de teststraat. In de tweede helft van komende week sturen wij u deze toe. Hieronder leest u alvast belangrijke informatie waar u intern mee aan de slag kunt.

Datum
We starten op maandag 5 oktober a.s. voor een periode van zes maanden.
De teststraat is geopend op iedere werkdag tussen 09:00 uur en 12:00 uur enkel op afspraak. Per uur worden gemiddeld 10 tests afgenomen. Indien blijkt er meer aanvraag is voor tests, dan worden de openingstijden en de testintensiviteit opgeschaald.

Locatie
Op dit moment zijn wij druk bezig om een centrale locatie te selecteren waarbij wij de veiligheid van iedereen kunnen waarborgen. Begin volgende week nemen we hiervoor het definitieve besluit en laten we u weten wat de locatie wordt. De locatie is in ieder geval in de regio en is bereikbaar met auto, fiets, motor, etc.
Op de locatie komt een testcabine waar de verpleegkundige volgens de richtlijnen en eisen de test afneemt. De tests worden uniek gelabeld en per speciaal transport naar een laboratorium vervoerd.

Responsetijden van de uitslagen
De responsetijden van de afgelopen maanden geven aan dat er binnen 24 tot 36 uur na afname een uitslag bekend is. Gemakshalve is dit de volgende werkdag. Hierbij geldt een aantal voorbehouden zoals verstoringen van het verwerkingsproces of het logistieke proces.

Privacy en meldingsplicht
Over de uitslag van de test wordt uitsluitend direct gecommuniceerd met uw medewerker. Dit gaat via een email. Daarop wordt een SMS gestuurd waarmee de gegevens kunnen worden ingezien. Hier kan men ook de NON-Covid verklaring downloaden.

Positieve test en meldingsplicht
Voor Covid-19 geldt een meldingsplicht. In geval van een positieve test wordt het BSN-nummer van uw medewerker opgevraagd. Vervolgens wordt deze informatie (inclusief het BSN nummer) doorgezet aan de GGD voor verdere opvolging.

Heeft uw medewerker geen BSN-nummer, dan is er geen opvolging via de GGD en daarmee ook geen controle op naleving van de zelfisolatie en quarantaine regels. Voor een goede opvolging adviseren wij u inzage te hebben in de werknemers die u naar de teststraat stuurt en die geen BSN-nummer hebben.

Op afspraak
De teststraat is alleen op afspraak te bezoeken. Hiervoor wordt een online reserveringssysteem ingericht. Alle deelnemende bedrijven zijn geregistreerd in dit systeem via een unieke code. In dit boekingssysteem dient per afspraak het persoonlijke emailadres en het mobiele nummer van de medewerker vermeld te worden.  U als werkgever ontvangt wel een bevestiging van een testafspraak. Dit is anoniem.

Facturatie
De facturatie van de eenmalige kosten geschiedt door Stichting Duurzaam Bedrijven Overleg. Deze factuur versturen wij aankomende week. Voor de juistheid vragen wij u om onderstaande gegevens bij ons aan te leveren:

  • Bedrijfsnaam voor facturatie;
  • Contactpersoon voor facturatie;
  • Factuuradres;
  • Email voor het versturen van de factuur;
  • Eventuele referentie;

Het facturatie van de individuele testen geschiedt door onze partner. Wij beschouwen iedere reservering als een opdracht. Ongeacht of uw medewerker op de teststraat verschijnt.
Graag vernemen wij of hiervoor een afwijkend facturatie adres van toepassing is.

Graag verwijs ik u naar https://hettalentenbureau.nl/covid-teststraat/. Hier leest u de ins en outs van de teststraat zoals maximale testcapaciteit, huisgenoten etc.
Als voorzitter van de Industriele Kring in het Land van Cuijk en Noord-Limburg kijk ik met trots naar de daadkracht en actiebereidheid van u als ondernemer in onze regio. Het laat zien waar wij toe in staat zijn. Samen Sterk!

Ik vertrouw u tot zover voldoende te hebben geïnformeerd!

Met vriendelijke groet,
Martin van Collenburg
Voorzitter Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg

E:  info@industriele-kring.nl
W: www.industriele-kring.nl

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *