Nieuws update omtrent het COVID-19 virus, 6 april

UPDATE – Leden Bedrijventerreinvereniging / Industriële Kring / DBO

Via deze UPDATE delen wij de berichtgeving vanuit uw gemeente en eventuele relevante informatie vanuit uw collega ondernemers. Hierbij dan ook het verzoek: heeft u informatie die van belang is of heeft u nog bepaalde vragen? Laat het ons weten! De informatie op de betreffende webpagina’s wordt geactualiseerd door de respectievelijke gemeente. Wij adviseren u ook deze pagina’s regelmatig te bezoeken.

Het kabinet neemt maatregelen om de werkgelegenheid te behouden. Eén van die maatregelen heeft betrekking op de belastingen. Klik hier om te lezen welke maatregelen door de belastingdienst worden genomen.

Een andere maatregel betreft de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Dit loopt via het UWV. De regeling gaat in op maandag 6 april. De periode waarover u tegemoetkoming kunt krijgen, hangt niet af van deze datum. U kunt een tegemoetkoming krijgen voor omzetverlies vanaf 1 maart 2020.
Klik hier voor alle actuele informatie omtrent NOW.

Van het Talentbureau:
Afgelopen week is het Talenenbureau gestart met het verbinden van aanbod en vraag ingestuurd door bedrijven uit de regio. Hierop zijn reeds de eerste matches gemaakt! Op de website kunt u zien welke bedrijven er capaciteit/personeel over hebben of juist beschikbaar stellen. Staat er een vraag/aanbod bij waarvoor u iets kunt betekenen? Laat het ons weten!

  • MAASZIEKENHUIS PANTEIN te Beugen

Het is terecht dat er veel aandacht is voor de enorme prestaties die nu geleverd worden door alle zorgverleners. Ook wij spreken hier graag onze enorme waardering uit voor iedereen in de zorg die momenteel keihard aan het werk zijn om al het mogelijk te doen om de juiste zorg te leveren. Dank daarvoor!
Uit onze contacten met Maasziekenhuis Pantein blijkt een behoefte aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Met name Isolatiejassen van het type Non Woven met PE-coating.
Kunt u ons daarbij helpen? Laat het ons weten.

LVCnet
Ook voor de aanleg van het glasvezel in de regio Land van Cuijk ervaart gevolgen van het COVID-virus.
Kijk hier voor meer informatie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *