Nieuws update omtrent het COVID-19 virus, 27 maart

UPDATE – Leden Bedrijventerreinvereniging / Industriële Kring / DBO

Samen staan we sterk! En dat is nodig ook als in een tijdsbestek van een maand onze wereld er compleet anders uit ziet. Onze doelstelling is om relevante informatie met u te delen EN om uw vragen door te kunnen zetten richting de juiste instanties en/of collega ondernemers. Samen komen we beter door deze periode!

Via deze UPDATE delen wij de berichtgeving vanuit uw gemeente en eventuele relevante informatie vanuit uw collega ondernemers. Hierbij dan ook het verzoek: heeft u informatie die van belang is of heeft u nog bepaalde vragen? Laat het ons weten!
Het team van DBO staat voor u klaar – info@duurzaambedrijvenoverleg.nl – 085-0640640

Belangrijke links per gemeente:
Voor alle informatie over de maatregelen in Gemeente Boxmeer: Klik hier
Voor alle informatie over de maatregelen in Gemeente Cuijk: Klik hier
Voor alle informatie over de maatregelen in Gemeente Grave: Klik hier
Voor alle informatie over de maatregelen in Gemeente Mill: Klik hier
Voor alle informatie over de maatregelen in Gemeente Gennep: Klik hier

De informatie op de betreffende webpagina’s wordt geactualiseerd door de respectievelijke gemeente. Wij adviseren u ook deze pagina’s regelmatig te bezoeken.

Van Het Talentenbureau:
Het Talentenbureau Land van Cuijk en Noord-Limburg maakt graag de verbinding tussen ondernemers om samen overbezetting en onderbezetting voor een bepaalde periode op te vangen. De eerste bedrijven hebben we deze week reeds met elkaar verbonden! Heeft u medewerkers/capaciteit beschikbaar of heeft u juiste behoefte aan mensen/capaciteit?
Stuur ons dan een email naar info@hettalentenbureau.nl! Uw verzoek publiceren wij op de website en uiteraard helpen wij u met het maken van een match. Daarna is het aan de uit- en inlener om onderling afspraken te maken over de inzet van de medewerkers.Kijk regelmatig op: https://hettalentenbureau.nl/vraag-en-aanbod/

Wij vertrouwen hiermee een positieve bijdrage te leveren in deze bijzondere tijd!

Van de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen: Criminelen misbruiken het Corona virus
Helaas zijn er altijd mensen die hun slaatje proberen te slaan uit een crisis. Zo worden er phishing-mails gestuurd en malware verspreid via kaarten waarop je zogenaamd het aantal Corona-besmettingen kunt zien. Klik hier voor meer informatie.

Thuiswerken, doe het veilig
Scholen zijn dicht, winkelstraten leeg, horeca gesloten en er wordt een oproep gedaan om zoveel als mogelijk thuis te werken. Uiteraard dient dit veilig te gebeuren; in deze blog wordt ingegaan op aspecten van veilig thuiswerken.

Van gemeente Cuijk:
Brabantse Impact Monitor
Wordt u graag op de hoogte gehouden van de economische impact van het COVID-virus in Brabant? Bekijk dit document waar Provincie Noord-Brabant een actueel beeld geeft met recente ontwikkelingen en de impact op de economie. Wilt u de Brabantse Impact Monitor dagelijks/wekelijks in uw inbox ontvangen? Stuur dan een mail met uw naam en mailadres naar corona@brabant.nl

Van gemeente Gennep:
Financiële noodsteun voor zelfstandige ondernemers
Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken, lopen veel zelfstandige ondernemers, waaronder zzp’ers, noodgedwongen inkomsten mis. Het kabinet komt daarom met een tijdelijke voorziening voor drie maanden. Zelfstandige ondernemers met financiële problemen kunnen een beroep doen op deze voorziening, die wordt uitgevoerd door de gemeente.

De gemeente Gennep stelt met ingang van vrijdag 20 maart een noodpakket open voor ZZP’ers in de gemeente. Vooruitlopend op de definitieve regeling kunnen ZZP’ers in de gemeente Gennep hun aanvraag voor noodhulp indienen via de website van de gemeente. Klik hier voor de directe link.

Van DBO:
In deze tijd zijn wij minder zichtbaar op de bedrijventerreinen en bij de ondernemers. Toch zijn wij op allerlei manieren met ons team hard aan het werk om u zo goed mogelijk te ondersteunen en in deze periode te ontzorgen. Laat ons vooral weten waar u behoefte aan heeft. Op die manier probeert DBO de krachten te bundelen en samen sterk te staan.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *