Steunbetuiging Industriële Kring aan FixHetOV

Steunbetuiging Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg aan FixHetOV.

Wij hebben door middel van een persbericht en een artikel in de Gelderlander aandacht gevraagd voor de spoorproblemen tussen Nijmegen en Venlo. Bedrijven en medewerkers in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg ondervinden hiervan ook veel problemen.

Het Land van Cuijk is een economische sterke regio met veel bedrijven en een goede werkgelegenheid. Bedrijven kiezen voor vestiging in de regio onder meer vanwege de uitstekende ligging. Tegenwoordig zorgen de Maas, de spoorlijn Nijmegen-Venlo, de A73 en de A77 voor goede verbindingen. En zijn hiermee een voorwaarde voor onze sterke economische regio. De bedrijven zijn in onze regio gevestigd, mede om deze bereikbaarheid en infrastructuur.

De locaties van onze leden vlakbij de stations van Boxmeer en Cuijk bieden zeer goede mogelijkheden voor onze medewerkers en de talrijke bezoekers om naar onze locaties te reizen via de Maaslijn. Zeker in de huidige tijd waarin we zien dat de bedrijvigheid enorm toeneemt, met groeiende files als gevolg, is het met verschillende vervoersmiddelen bereikbaar houden van werklocaties essentieel.

Echter is het spoornetwerk in Limburg een ramp. De zogenaamde Maaslijn zorgt al meer dan tien jaar voor problemen. Meerdere vervoerders hebben tevergeefs getracht om op een succesvolle manier reizigers vanuit Roermond naar Nijmegen te vervoeren. Op dit moment is Arriva Limburg verantwoordelijk voor het treinverkeer op dit traject. Helaas is dit een grote ramp.

Een aantal studenten die woonachtig zijn in deze regio en in Nijmegen studeren zijn een actie gestart onder de naam FixHetOV, zie www.fixhetov.nl.  Deze actie is gericht op het verbeteren van het treinverkeer voor alle forenzen die gebruik maken van deze treinen. Kort na het starten van deze actie kreeg de actiegroep aandacht van PvdA Limburg omdat ook zij zich ermee bezighouden. Ook de regionale media heeft al meermaals aandacht aan deze actiegroep besteed.

Er is echter nog meer daadkracht nodig om een stevige vuist te kunnen maken en om met serieuze partijen om de tafel te kunnen. Wij als Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg willen dan ook graag onze steun betuigen. Door alle ‘gefrustreerde’ reizigers samen te laten komen kunnen we zorgen dat er eindelijk verbetering komt in de prestaties van de Maaslijn. Door het invullen van de petitie, https://www.change.org/p/fixhetov-teken-voor-een-betere-maaslijn en zie bijlage,

staan we samen nog sterker. Om de bereikbaarheid op peil te houden is een optimale treinverbinding vanuit Nijmegen en Venlo noodzakelijk.

Namens FixHetOV en de Industriële Kring alvast dank voor jullie aandacht!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *