On Stage is op zoek naar beroepsbeoefenaren in het Land van Cuijk Maasduinen

Geachte leden van de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg,

De Industriële Kring stimuleert en ondersteunt meerdere scholingsprojecten voor een nóg betere samenwerking én aansluiting tussen onderwijs en het bedrijfsleven in de regio. On Stage is een landelijke organisatie en organiseert op lokaal niveau beroepsoriëntatieprojecten.

Dit jaar vindt er een beroepenfeest plaats in het Land van Cuijk Maasduinen voor alle VMBO-leerlingen, het beroepsoriëntatieproject voor VMBO-ers van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer. Het Beroepenfeest van Land van Cuijk Maasduinen On Stage vindt op 16 mei 2019 plaats in het Inspyrium in Cuijk.

Bij Land van Cuijk Maasduinen On Stage maken VMBO-ers kennis met beroepen. In persoonlijke ontmoetingen met beroepsbeoefenaren leert de leerling meer over het vak of beroep van een professional. Op het Beroepenfeest worden afspraken gemaakt voor een werkbezoek op de Doe Dag, 6 juni 2019. Ter voorbereiding krijgt de leerling op school onder andere een training over netwerken en het onderhouden ervan.

VMBO leerlingen moeten op jonge leeftijd al belangrijke keuzes maken. Docenten spelen daar een belangrijke rol in maar kunnen dat niet alleen. Ouders en ondernemers kunnen hier ook aan bijdragen. En bij On Stage wordt dat op een feestelijke manier gedaan, want denken over je toekomst mag een feest zijn. Vak focus en toekomstperspectief is ook een motivatie voor jongeren tijdens de middelbareschooltijd.

Heeft u een leuk beroep en wilt u met VMBO-leerlingen hierover in gesprek? De automonteur tot advocaat is welkom, want ‘Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?’. Doe mee en meld u aan als beroepsbeoefenaar, via www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl.  U hoeft geen erkend leerbedrijf te zijn om mee te doen. Het enige wat nodig is, is het enthousiasme over uw vak of beroep te delen met de leerlingen. Toekomstdromen delen met de leerlingen van Land van Cuijk Maasduinen is een feestelijke manier om uw toekomstige medewerkers en collega’s te helpen bij een goede beroepskeuze.

Mede namens de deelnemende VMBO-scholen en het organiserend Stage Team: tot 16 mei 2019!Voor vragen en/of informatie neem contact op met projectleider Sandra Reuvers, mail@landvancuijkmaasduinenonstage.nl of 06-517 23 053, Flyer On Stage

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *